vad blir det till middag?

År 2006 fanns det närmare 1 600 000 kor, kalvar och tjurar i Sverige. Av dem var knappt 400 000 kor inom mjölkindustrin. Drygt 465 000 kor, kalvar och tjurar dödades under året. För att korna ska producera mjölk måste de regelbundet föda kalvar. Det vanliga är att kalven tas från kon direkt eller någon dag efter födseln. Både kon och kalven stressas av separationen och att inte få vara tillsammans stämmer dåligt överens med deras naturliga beteende.
Hälften av kalvarna som föds är hankalvar och eftersom de inte producerar någon mjölk dödas de för att bli köttprodukter. I genomsnitt får en ko i mjölkindustrin leva i fem år innan hon dödas. Det går inte att skilja mjölk- och köttindustrin från varandra eftersom 70 procent av det så kallade nötköttet i Sverige kommer från djur inom mjölkindustrin.
Texten är precis som förra gången tagen ur ett informationsblad från Djurens Rätt. Jag är medveten om att siffrorna är gamla men sättet som djuren behandlas på är det samma vilket är skrämmande.
Martina

Kommentarer
Postat av: denise

tycker det är mycket bra att du uppmärksammar denna, annars något "bortglömda", fråga! puss på dig för det

2010-10-20 @ 18:35:10
Postat av: martina

tack Denise, vi måste fortsätta kämpa!du är bäst!

2010-10-20 @ 18:41:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0